My Bedtime Stories

it's all about love and life...

hermmm...hihiii..nak tergelak taw bila cik tun hingat balik kes smalam, lepas dinner ikan bakaq tepi sungai ramai2 ngan famili..

ekceli cik tun punya doter suka sangat ngan baby ato budak tecik yang tecik dari dia..yang besaq dia bolayan sket..kalo sebaya, boley kira..

pantang sungguh mengkalu dia jumpa baby, tak kira la kat semerket ke, taman menan ke, dia musti terkam, belek2, klebek2, usap rambut, sayang tangan, cium pipi..yang best, baby pun suka dia..asit renyih sampai gelak pejam mata :)
siap nganga muncung mulut nak sembang..

paling syiok, bila ada kastemer bawak baby ke budak tecik mai kedai, dia la asisstant tak bergaji yang paling mantop..tak susah la nak deal bisnes, leh dok sembang sejam dua pun dah takdak hal, dia la jadik babysit..habih segala menan dia wak keluaq..mana la bebudak tecik tu tak suka..ajak balik pun takmo dah..hihii

agaknya dia nak adik kot ha..huhuuu..tapi cik tun dah tak larat la nak beranak, walau kekadang rasa cam tak cukup la pulak kalo dua ketoi tu ja..at least tiga ok gak kan..tapi, tu la now cik tun dah tiga fuloh lima maa..dulu dak ikrar, below 35 ja nak beranak, lebih, takmo! maleh la, sok dah gayut, anak dok tecik kemetot lagik..

tapi tula, kita ni punya dok plan..mana taw dok esok ntah terbukak ati nak beranak jugak...spesli now kak ipau dah dapat anak laki si Aiman yang sangat cumil tu, buat cik tun tingin la pulak..baru2 ni adik cik tun pulak dah boyot balik..siap anak kembaq lagi..aiyoo..lagik la cik tun setat tergedik2 melampau ni..adehhh..nak beranak ka takmo beranak ekk..?? sat nak pikiaq..err, cukupla kot..ha ha

tapikan, smalam tu la..anak cik tun, lepas makan, dia main sungguh ngan baby Aiman..siap soh cik tun waklik umah..nangis2 jugak la..puas cik tun pujuk..pun dia takmo diam..

"Ala..nanti kita main lagi la..besok kita pi umah mak long okay"

"Ibu, napa ibu takdak baby lam perut..adik nak baby"

"Err...baby takdak sebab Tuhan tak bagi kat ibu lagik"

"Dah tu..ibu pi la mintak kat Tuhan satu, pi habaq Tuhan sat..pi la"

"Err..err..nanti nanti ibu mintak la..la ni, takleh lagi..adik kena tunggu la dulu.."

"Takmo!!! adik nak baby...kalo Tuhan takmau bagi, ibu pi mintak kat doktor lah!"

"Eh..napa nak mintak kat doktor pulak?"

"Tu adik tengok doktor simpan banyak..pi la mintak satu (dia pi spital dulu tengok lam kebuk banyak baby dok tidoq)

"Owhh..tu takleh la sayang.. baby untie, nanti ibu bagi la baby kat adik ok"

"Jom beli kat kedailah!"

"Lohh..mana ada baby juai kat kedai..adik ni la.."

"Dah tu, adik nak amik kat mana?"

"Err..adik kena tunggu Tuhan bagi jugak"

"Napa lambat sangat...ibu mintak cepat la..pi tipon Tuhan sat"

"Ye la..yelaaa..nanti ibu mintak cepat2 yer..." (sambil sengih dan jeling2 kat hubby...he he he)


ishh..haru gak ni..dah tu nak buek guano dehh..hermmm....kena beranak jugak kerr??






pstt....laling..ehem ehem..nampak gaya terpaksalah kita keras berusaha yerr lepas ni...hua hua huaaaa :P










cik tun ni nak habaq mai..sangat susah nak tidoq malam..
ntah spesis batman ke hapa..tak dapek la nak nulong eh..
tapikan..camtu la ari2..cuma tak sampai tahap nak telan ubat tidoq lagi la..
tapi kalau bab nak tertungging, terlentang hatta tertonggeng tetengah malam,
sampai ke pagi buta..tu memang adat lerr..
mata terkebil2 sampai ke cerah..ubah la posisi mana pun
letih la camna pun still dok camtu la jugak

cemacam cara dah cuba ..fening jugak neh..adehh!
eben siang kerja, malam dikerjakan pulak, pun dia tak reti nak lena..
kekadang cam nak tepek plaster kat mata kasik pejam..

pasaipa arr? cu bagi tau sat..pikiaq banyak kot ek?
ke, kerna adanya gangguan misteri yang cik tun dengaq tetiap malam tu??
adehhh...ni pun satu haru..
seblas tawun dah cik tun diganggu bunyik yang sama
tapi lately ni menjadik2 dia ganggu cik tun

cuba kowang try dengaq..
adakah kerana bunyik ini yang menganggu cik tun selama ni?
kalau iya..bagitau la sat apa solution dia..




video



huuuuuuuuuuu.......bunyik apakah itu..cuba teka??


va va vaaa....are re reeee...yinna dey!!

afuhhh afuhhh....hembuih debu
aaaachummmmm!!! hishh..banyaknya habuk..

tu la..tinggai lagik lelama..kan dah bersawang..
penat nak gonyoh..kalau biaq, tikuih pun dah beranak pinak pat sini..

cik tun bukan hapa..sepanjang bulan lepaih
cik tun sangat bervacation..
brenang sana, brenang sini
siap kuak lentang, lentok, terlungkup segala
syiok gilos sampai nak naik gila

owhhh..."damai" sungguh!!

arghh sudah! vacation pala hotak ko berjambul cik tun hoi
sungai mana ko redah arr...lautan mana ko dah renangi?
mimpi tak sudahh...

eh eh..betoi hapa? awat tak caya ke?

lautan baju bajan!! waaaaaaa!!!

letih siot..dengan baju budak tadika yg tak sudah
ni puak2 tu nak election plak..
cam dihempap 2 bukit..last2 cik tun yg terpenyek kat tengah2

semua nak cepat, serba serbi urgent
sampai tak larat dah nak tepis...

skali tu puak kati mai..cu bayang..
nak lapan ratus lai siap print logo besok malam!

aiyakkk..sikit punya kalut la cik tun..
memula cakap..eh ada ka nak sempat ni Datuk..

tapikan..he he he..skali PA dia hempok cash atas meja..on jer..ha ha ha ;P
tapi, mau tertungging le cik tun kejan supplier ngan budak printing..
sib baik sempat jugak..sabaq jer la hai..

ni kamkibut puak bulan la pulak..
lagik dasat, lima hibu lai tuu...buat pa le bebanyak haa..
tapi cik tun no hal bebeh..janji masyukk..kih kih..

sonyer, tu pasat la cik tun sangat takdan nak berblogging now
betoi dah tahap berkubang lam kain baju dah
siap leh main acilut lagik..

pepun, baju kowang akan tetap cik tun usahakan sebaik mungkin
sebest yang buleh..hope kowang akan berpuas ati adanya..
apa2 yang tak ok tang mana2 boleh dibawa usulnya ke balairaya,
atau ke cik tun seniri..he he he..

ni pun ntah bila la cik tun nak bukak blog pulak
tapi cik tun sentiasa akan berkonet2 dgn tok ketue dan cik kuntum
harap maklum juwe...

tenkiu tenkiu atas semua sokongan kowang yerr..

:girl_9:

ta ta ti ti tu tu









Salam Sayang

meh le pree2kan diri baca blog cik tun ek..tenkiu2..i lebiu..muah!

Jom Kenal

My photo
cik tun ya? ehehee..orang dia biasa2 tapi ganaz jugak skali skala..kuwat majuk tapi sangat baik ati la kot..pemurah dan penyayang, itu pasti spesli kat laki dan budak dua ketoi itieww :)

Ada Pesan Ke?


ShoutMix chat widget

Sapa Mai?

Jom Bersidang

Tukang Komen