My Bedtime Stories

it's all about love and life...



Bila posa lapaq terketaq-ketaq

Lepaih berbuka lega rasanya

Kad raya dah tak sempat nak hantaq

Pakai online pon grand jugak maa...


"Salam Aidilfitri Buat Semua"


mohon ampun & maaf andai selama perkenalan kita

ada yg tersilap kata, terkasar bahasa..

mudah-mudahan raya kali ni

lebih bermakna dan membahagiakan kita semua..



~ Maaf Zahir Batin ~





arini, dek kerana dah terlampo boring yg amatss..
kitaowang hambik keputusan gik jenjalan seblom bukak posa
tak kemana pon..just bawak bebudak tu main lebey kurang pat Giant sejam dua
punya la eppi..maunya idok, asit terkurong pat kedai jerr..
tensen gegilos la jugak dua ketoi nih..
adik (gambor bakang) soh posing pon takmo dah
syok dok merabat...sian la plak nengok aihh..
mak depa nih bizi memanjang..haiii
nak wakpi taman menan pepetang pon tak nyompat ehh..



pehtu, pukoi 6 lebey kurang dok pikio nak bukak kat mana ekk..
tetiba our bespren call ajak bukak Seri Malaysia jer..
hermm..ok gak..last week dah gik Swiss Inn..
so, kowtim...set!!


ni kawan bayek kitaorg merangkap kastemer tetap tu..huhu
Cikgu Saiful..orang Baling (baju biru)
yang encem ala2 Rajni Khan tu hehe...my abby lewww tuu..ahak!


ni plak Kak Zarina ngan anak bongsunya yg tongah demam..lahaii..
yang cun lagik jelita baju kaler itam tu..hehe..cik tun lerrr..(kihkih..pasan ko!)



pehtu..bawak my son pi potong ambut dia yg dah panjang..rimas tengok
peh gunting2, pi jenjalan shoppin baju Melayu si kecik ni sama tokwan Mat dia..
abeh shoppin, jenjalan lagik takdak arah,
last2 kitaorang lepak umah tokwan Mat sampai kul doblas..

errr..apa yg cik tun nak crita sebenaqnya nih arrr...
eh..takdak apa-apa punn...hehe..sori looo...




:bofu_36:wahaahaaaa....cik tun dapat kad raya la...gumbiranyerrrr...hikhikk..

bila diingat2 balikkan, rasanya..lepaih cik tun dah bertukau status of virginity

kepada hak milik kekal hinciknya Zambeli..cik tun dah tak fofuler lagik...

nak dapek kad raya sekepiang pong payah bebenor...


arini, tetiba cik tun dapat satu dari kawan baru cik tun yang baik ati

yang sudi ngantor kat cik tun ucapan selamat hari raya...tenkiu tenkiuuu....



bubuq caca, pulut palaih...
lepaih baca..cik tun balaih yerrr...hehe



hehe..:drive:kemarinkan cik tun kelik kanpun..kat gelam tu lah...hulamak!!!!

bestnyerrrr......bestnyerr pasei tetiba tersergam comei gobok tecik ala2 wakaf pat tepi bendang bakang....wah wahhh...buat tempat lepaking syiok nihh...hihiii...:hippie:


errr..sila abaikan bantal masyem tu yerr...ahak..! yg penting hanya pangkin itu juwee...
sonot sungguh wat pot nak santai pepetang sambei menggodek lap cik tun..
:laptop:

huhuu..uihhh..jangan wakmain..sini ada wifi you...dipasang ulehs my abang ipau huntok hanak2nya itiewww...(ehem..mamaket..dasat dak nih..pat kanpun pong canggih nihhh...hehe..)



angin sepoi-sepoi...asik lagik bila tengok bendang yg dok mengijau nehh...





paling nyaman..bila dok terlentang sambil dok kodek2 kaki...Abe Ajis plak dok pandang2
sambil tersenyum manis kat cik tun...ahak ahak!!



herrmmm...esok lusa nak balik lagik laarrr...rindu kat pangkin cik tun yg cumill itieww..





:drive: hihiiii...:bicycle: akhirnya..haiiii..apa la punya bengap...:bofu_47:






video


ekceli lap cik tun saja ja di-on-air-kan bila letak pat kaunter
boleh buat ala2 cctv nak tengok kelaku staff yg tak sedar aksi depa
dikandid kamerakan..hehe..cemacam gaya leh tengok..

yang mengulaq main internet masa cik tun keluaq pon ada..lama lak tu
ciss..melampau la tuu..tapi cik tun idok la menegor laei..biaq pi dulu..

yang cik tun tayang kat sini just aksi anak cik tun (mangsa dera cikgu tu..)
yg hambik jugak kesempatan masa cik tun takdak..hihiii

punya la sukati dia dok ngosek lap cik tun..
leh kesan cik tun bukak webcam..siap nyanyi2 bahsa spesel dia tu sambil tukaq
layaout skali...banyak betoi aksi dia rakam..penuh box cik tunn..
jenoh la plak nk delete..tapi yg ni bila diulang tayang, nak tergelak pon ada..
hagak nak tunjuk bakat terendam dia la kot..hehe..

hermm...apapajerlahkan...












Ingat dak lagi kesah rotan yang cik tun penah crita dalam blog cik tun yg satu lagi tu dulu?
Huh! kalo ingat ni cik tun nak tanya sat..la, apa patot cik tun buat ha?
Benda ni berulang lagi..dari hari cik tun setat crita aritu, sampai la..dah banyak kali jadi..dan menjadi2 pulak! Heran cik tun..geram toksah cakap!

Walau kali ni dah tak pakai rotan besi, tapi kesannnya pada anak cik tun sampai tahap dia dah trauma nak pi skolah..hari2 menangis, takut dan nampak sangat fobia anak cik tun..

Memula, memang cik tun tak ambik pot, sebab ingat lam ati, "aku pon kena teruk gak dulu masa skolah.." perut penah kena cubit sampai tersiat kulit, telinga penah kena piat sampai tergeliat, jari penah kena libas sampai berbirat, tahan jugak sebab nak carik ilmu..
( maybe, time tu pun dok bodow lagik, tak cerdik..maklomla bebudak, umoq baru 7, 8 tawun)
kalau balik repot pon, balik2 cik tun yg kena marah balik!

Tapi, lelama, benda ni dah jadik melampau2 sebab salah anak cik tun kecikk sangat..tak padan dengan hukuman yang cikgu tu buat..sedey gak, sebab anak cik tun tak pandai nak habaq, nak melawan jawuh skali..balik skolah kalau kita tanya pon payah kita nak paham..kena tanya satu2 dan pelan2 nak tangkap maksud yg nak disampai..

Lepas kes rotan besi tu, ada satu aritu, balik, masa cik tun nak mandikan dia, ada kesan dua libas bakang badan dia..merah nak biru..cik tun terkejut..tanya

"irham, ni kena apa?"

dia jawap dgn payah.." ni pukul ni.."

"ya la..sapa pukul irham?"

"ni, cikgu ni.."

"cikgu? pukul dgn apa?"

"ni..ni...(nak habaq rotan dah tak reti)

"kenapa cikgu pukul?"

"ni, tulih ni.."

"tulih apa? tulih silap?"

"ha..dua.."


Haaa?? silap tulih dua huruf sampai macam tu punya libas??
Sampai la, kesan tu lekat tanda dajal cikgu tu!

Tapi, cik tun maseh sabaq walau tokwan mat (ayah cik tun) dah angin!
Cik tun cuma kata, takpa la ayah..kita tengok dia nak buat lagik dak..

Dan sekali lagi, harini, 17hb September, 2008..
sekian kali anak cik tun balik dari sekolah dengan kesan dera yang baru...
Now cik tun dah nekad, besok pagi2 cik tun nak pi jumpa pengetua terus nak tanya apa masalah cikgu tu sebenaqnya??

Saja2 ka dia ambik kesempatan nak lepaih geram kat anak cik tun yg tak berapa sempurna tu..mementang la cik tun tak penah pi tanya dia, apasai dia buat anak cik tun lagu tu..dia boleh sukati nak bedai anak orang macam tu saja..ikut law, hanya pengetua yang layak merotan anak murid..tapi kali ni, dia memang dah mencabaq kesabaran cik tun..

kalau nak berdiri atas kerusi ka, atas meja, ka, kat koridor ka cik tun leh terima..cubit sket2 pon cik tunleh terima..tapi sampai dah berbirat, terkupas kulit, sampai naik darah beku apa crita?? Memang nak carik mampus la cikgu tu besok!

Cik tun dah kata, jangan kejutkan singa tengah tidoq..nampak sengap tak bermakna dia tak reti nak mengaum!!

Lagik, cik tun leh beking anak cik tun pasai, result peksa dia tak teruk, BI, Maths, Sains, Jawi, Lukisan, Muzik dia ok..A atau B, tak penah C..cuma BM dia lemah sket..biasa bagi budah autisma tapi bila satu ari anak cik tun kata..

"Ibu, irham otak udang!"

"err..otak udang? sapa kata?"

"cikgu.."

'TAKLAH..anak ibu OTAK CAIR la..pandai..ingat tauu.."

cuba bayang, komponen komputer, luaq dalam dia leh sambung2 balik kalu kita leraikan..dah buat banyak kali..saja nak test..software, hardware dia leh pekesah sendiri dia..penah komputer masuk virus..dia boleh format sendiri dia..bab internet punya networking lagik la..wireless ayah dia penah cabut sebab nak install kat pc baru..tapi takdan nak buat, dia lak tingin nak main games..dok malam tu..tengok2 dia dah install pakai cd yg ada lam laci..password?? dia memang dah hapai cik tun punya pin..senang la dia pekesah..siap ada e-mail sendiri..create utk apa cik tun tataw..yg pasti nak dapat info pasai news internet game yg terbaru..

(ni bukan nak sumpah laknat cam si sepol tu..tapi nilah anugerah Allah yang tak ternilai yang Dia bagi kat anak cik tun..sumpah! dia memang brilliant dari segi tu..)



Tapikan..memang dasat punya cikgu..patot bagi peransang, ni tak, menjahanamkan budak tu punya psikologi lagi ada..doktor pakar terapi pertuturun dia pon marah..bila cik tun adu kat doktor masa sesi terapi dia, dia pon rasa macam nak pi jumpa cikgu tu nak explain cukop2 bagi paham macamana nak treat budak cam anak cik tun...

Tapi, seblom cik tun bertindak, nak tanya la jugak pendapat kengkawan, apa cara terbaik patot cik tun ambik untuk setel masalah ni..bab nak tukaq skolah, dah konfem..tawun depan, skolah lain..takmo dah skolah tu..

tapi yang nak tergelak, hubby cik tun..biasak, dia tak banyak respon, tapi tadi..ntah tetiba bila tengok anak dia makin dok didera..dia cakap..

"yang, alang2 dah nak tukaq skolah, pi komplen habih2!"

so, camna?

Tolong habaq sat!












Alhamdulillah..syukur dipanjatkan ke hadrat Ilahi kerana kita masih lagi diberi kesempatan untuk menyambut kedatangan bulan yang paling mulia dalam kalendar Islam..
Ramadhan Ar-Mubarak..

Mudah-mudahan, segala amal ibadat dan kebajikan dapat dilipatgandakan
Bahkan, diharapkan juga, sambutan Hari Kemerdekaan yang disambut baru-baru ini menjadi simbolik yang cukup indah dengan kedatangan Ramadhan
sebagai tanda detik memerdekan jiwa dari segala noda dan dosa..
~Insya-Allah~




Salam Sayang

meh le pree2kan diri baca blog cik tun ek..tenkiu2..i lebiu..muah!

Jom Kenal

My photo
cik tun ya? ehehee..orang dia biasa2 tapi ganaz jugak skali skala..kuwat majuk tapi sangat baik ati la kot..pemurah dan penyayang, itu pasti spesli kat laki dan budak dua ketoi itieww :)

Ada Pesan Ke?


ShoutMix chat widget

Sapa Mai?

Jom Bersidang

Tukang Komen